Frisky Sound

A viharsarki elektronika kisüléseinek melegágyában az ész, a szenvedély és a zene szerencsés találkozásából 2008-ban új fogalom született: FRISKY SOUND. Ma már jóval többrétegű e név jelentése: a partisorozat egy csokorba gyűjtötte a minőséget, az előremutatást, a legjobb hazai DJ-ket és partiarcokat, hogy aztán a közösségi szellem és a partikultúra ötvözetének feszítve a vitorlákat, gyakran széllel szemben is képes legyen fejlődni. Így történhetett, hogy mostanra a FRISKY SOUND címke lett, afféle márkajelzés: kvalitás, tökéletes klubest vagy akár szabadtéri fesztivál. Gyűjtőnév, ahol olyan DJ-k és producerek kerülnek előtérbe, akik kitartanak a megújulás és az underground hangzás mellett, mégis képesek pazar hangulatteremtő szetteket játszani a közönségnek. Mondhatni: tömegnövelő erővel bírnak a nívópálcát mindvégig szorosan marokra fogva. A Frisky Sound alapítója/vezéralakja Neck, aki már tapasztalt szervezőnek számított a Frisky születésekor is. Az elmúlt két év sok változást hozott a Frisky Sound-nak de az irány maradt! Jelenleg Neck és Peter Miller alkotja a kis csapatot, töretlen hatékonysággal és lelkesedéssel.

Neck

1979-ben született Békéscsabán. A zenével gyermekkorában került szoros kapcsolatba. Kezdetben fanatikusan gyűjtötte az akkori zenéket, melyeket az iskolai bulikon játszott le. Először baráti társaságoknak zenélt, ami persze nagy sikert aratott, majd később saját szervezésű parti-sorozatot indított… (Raktam a fekete lemezeket egész éjjel és nagyon jó érzés volt látni a srácokon, hogy élvezik a műsort...) Később videó- és hangtechnikusi pályán dolgozott közel 10 évig, s ez alatt nagyon sok tapasztalatot szerezett, nemcsak a rendezvényszervezés, hanem a DJ-k munkásságával kapcsolatban is. (Imádok zenélni, és majd megőrülök, ha nem állhatok a pult mögött…) Békéscsabán hamar felmerült az igény a jó bulikra. Ezek után tudatosan alakította az életét egy akkor már működő parti-sorozat tagjaként, Dj-ként, majd szervezőként. 2007 szeptemberében megalapította a saját sorozatát Frisky Sound néven majd 2008. március 15. én hosszas előkészület után útjára indult a Frisky.

Peter Miller

Pályafutásának kezdete a 2000-es évre tehető, ekkor kezdett komolyabban foglalkozni a lemezek gyűjtésével, és a mixelési technika elsajátításával. A legtöbb fiatal DJ-hez hasonlóan, Ő is az első fellépési lehetőségét egy iskolai bulin kapta meg, amely során bebizonyíthatta szakmai rátermettségét a nagyérdeműnek. Pár éves gyakorlata és megannyi pozitív visszajelzés megerősítette abban, hogy a befektetett energia nem hiábavaló. Ebben az időszakban békéscsabai clubokban volt alkalma pörgetni a fekete korongokat, ennek köszönhetően sikerült még több tapasztalatra szert tennie, és elmélyülni a zenélés rejtelmeiben. A befektetett energiának hamarosan meg lett a gyümölcse, hiszen 2004-ben felkérést kapott az SLW-booking formációtól, amely akkoriban Békéscsaba egyik feltörekvő house, progressive house és tech house csapata volt. Először warm-up szerepet töltött be, amelyet előszeretettel teljesített, komoly feladatként és kihívásként élte meg, hiszen a legfontosabb szerepet töltötte be az este folyamán: Ő felelt a hangulat megalapozásáért egy-egy vendég lemezlovas előtt. A későbbiekben már fő műsoridőben is lehetősége nyílt szórakozatni a közönséget, ekkor már nem csak Békés megye határain belül, hanem Magyarország keleti régiójában is. Ezzel egy időben elindult egyik társával közös, minden hónapban újabb és újabb neves magyar előadók mixét bemutató sorozatuk. Az eddigi több mint tizenegy éves mozgalmas pályája alatt lehetősége volt több hazai lemezlovassal együtt működnie rendszeresen.2011-ben forduló pont következett be az eletében. Egy váratlan esemény hatására egy rövid időre eltávolodott a zenei pályától. A 2012-es évben elhatározta, hogy folytatja azt, amit elkezdett, viszont már egy új, tőle nem megszokott, mélyebb stílusban. A szettjeiben a deep, tech house, nu-disco hangzásvilágából merít. 2013-ban csatlakozott a Frisky Sound -hoz.